Zielone Drzwi

Przepisy / To co ty jesz?

Menu nr 7: wegańska rozpusta

Co za czasy, co za czasy! Wegańskie pyszności w zasięgu ręki! Jeszcze kilka lat temu ciężko było znaleźć tofu, ciecierzyca stała tylko na półkach ze zdrową żywnością, w restauracjach w menu bezmięsnym górowały pierogi ze skwarkamki .

A dziś - roślinne mleka można kupić już w każdym supermarkecie, wegańskie restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu, na stacjach sprzedają sojowe hod-dogi. Szok i niedowierzanie. 

Z okazji takich pięknych czasów, od rana samego szalałam z wegańskimi przekąskami.

Oto, co sobie zaserwowałam:

 

Przedśniadanie:

- kawa z mlekiem sojowym z Biedronki 

 

ŚNIADANIE:

- sałatka: rukola + sałata + pomidor + oliwki czarne + kukurydza + sos vinegret + pasta dyniowa firmy WA:ŻYWO z Rossmana

 

Pośniadanie:

- baton kokosowy firmy Dobra Kaloria
- ciastko firmy Vitanella z Biedronki
- banan

 

OBIAD:

- truskawki + nasiona chia + migdały + jogurt waniliowy firmy Take It Veggie z Kauflandu

 

Poobiad:

- kostka czekolady Super Krówka z Rossmana
- kawa z mlekiem sojowym

 

KOLACJA:

- ziemniaki + seler + marchewka + por + kotlety sojowe + kukurydza + przecier pomidorowy + zioła

 

Deser:

- lody Vegan Almond firmy Magnum z Tesco

 

 

 

13.06.2019
Autorka: eMCe