
Tymczasowy brak produktu
OPIS
Ciecierzyca zwana cieciorką lub niekiedy grochem włoskim jest wartościowym ziarnem, które może być używane do wielu ciekawych potraw. M.in. jest głównym składnikiem hummusu i falafelu. Polecamy także do potraw jednogarnkowych np. ze szpinakiem i curry lub sosem pomidorowym oraz jako dodatek do zup. Po ugotowaniu i zmiksowaniu cieciorki można uzyskać delikatną i kremową konsystencję. Doprawiona ulubionymi przyprawami posłuży nam jako pyszna kanapkowa pasta, a po rozcieńczeniu wodą i oliwą - jako dip do paluchów lub świeżych warzyw.
Ziarna ciecierzycy posiadają wszystkie niezbędne aminokwasy, dlatego stanowi wartościowe źródło białka. Są także bogate w węglowodany złożone, wartościowe kwasy tłuszczowe i błonnik. Zawierają znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu i potasu.
Jest wartościowym produktem, który powinien na dobre zagościć w kuchni nie tylko wegetariańskiej.
SKŁADNIKI
ciecierzyca
KRAJ PRODUCENTA: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu
Tymczasowy brak produktu